Elon Musk: egy géniusz elméjében

Mindannyian tudjuk, hogy a 21. században már technológiai alapú univerzumban élünk. És ha ennek az univerzumnak van istene, az csakis Elon Musk lehet. De vajon ő hogyan látja a világot?
Elon Musk: egy géniusz elméjében

A Bloomberg jelentése szerint Musk nem kevesebb, mint 96 milliárd Euró magánvagyonnal bír - ezzel ő a világ harmadik leggazdagabb embere. A hitvallása mégis az, hogy a vagyon valójában csak lehúzza az embert.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Musk-ot gyakran hasonlítja Thomas Alva Edison-hoz, a villanykörte zseniális feltalálójához. A németek pedig sokszor “Zweisteinként”, azaz kettes számú Einsteinként hivatkoznak rá. Maga Musk azonban sokkal inkább látja magát egyszerű mérnökembernek, mintsem vállalkozónak vagy menedzsernek.

Hasonló lelkesedéssel beszél Musk-ról jó barátja, Robert Downey Jr. amerikai színész is. “Egyszer meglátogattam Elont a gyárában. Lenyűgöző ember, aki egyúttal rendkívül vicces, és egy életre kelt Iron Man!” - mondja Downey, utalva arra is, hogy Musk apró statisztaszerepet vállalt az Iron Man 2-ben.

“Az agyam úgy működik, mint egy komputer. A két agyféltekém képes egymással kommunikálni. A valódi szüleim a könyvek voltak. Gyerekkoromban ki se látszottam alóluk - volt, hogy kettőt is elolvastam egy nap” - meséli Musk. Nagy kedvence a klasszikus sci-fi, Douglas Adams “Galaxis útikalauz stopposoknak” című regénye, de szereti A Gyűrűk Urát is.

Ám nem ez az egyetlen érdekesség a férfi agyműködésével kapcsolatban: Musknak fotografikus memóriája van. Képes bármit megjegyezni, amire egyszer már ránézett. Ennek extrém példája, hogy gyermekkorában átolvasta a komplett Enciclopedia Britannica-t. Ez a gyűjtemény 75 ezer szakértői cikket és 44 millió szót tartalmaz.

Musk a közösségi médiának nem nagy rajongója, Facebook-on például nem találkozhatunk vele. Nagy kedvence ugyanakkor a Twitter, ahol 38 és félmillió követővel büszkélkedhet. Ő maga mindössze 98 embert követ, köztük például a Nobel-békedíjas Malalát.

Nagy kedvencei a japán animációs filmek, példaképének pedig a mongol uralkodót, Dzsingisz Kánt tekinti. Nem is csoda, hiszen ambíciói határtalanok. “Szeretném a világot megmenteni és jobb hellyé tenni!” - jelentette ki.

Tervei közt nem csupán egy Mars-rakéta megépítése szerepel: azt is szeretné, ha egy napon majd a Mars földjében helyeznék örök nyugalomra.

Kíváncsi rá, hogyan telnek Elon Musk cseppet sem átlagos hétköznapjai? A negyedik részből megtudhatja.

Tesla cikksorozatunk összes része:
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-mitosz-1.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-gyerekkor-2.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-agya-3.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-buli-4.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-spacex-5.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-tesla-6.resz

Kapcsolódó cikkek

GMC Hummer EV belseje

GMC Hummer EV - Az utastér és az Epic Unreal Gaming Engine

Kabrioletként is használható az elektromos Hummer EV kisteherautó.

Néhány jó tanács elektromos autó töltőkábelek és csatlakozók tárgyában.

Elektromos autó töltőkábelek és csatlakozók - Néhány jó tanács

Jó tanácsok elektromos autó töltőkábelek és csatlakozók tárgyában.