Egy győztes élete: Elon Musk a bulizásban sem ismer korlátokat

“Olyan vagyok, mint egy szamuráj. Előbb követnék el harakirit, mint hogy kudarcot valljak!” - fogalmazott Musk egy üzletfelének.
Egy győztes élete: Elon Musk a bulizásban sem ismer korlátokat

A feltaláló egyetlen használati tárgya, amelyet mindig magánál tart, az iPhone XS Max készülék, amely mindig megtalálható a hátsó zsebében. Általában nyomtatott mintás pólót visel, például olyat, amin Mickey egeret láthatjuk szkafanderben.

Ritkán iszik, hiszen az alkoholt nem igazán bírja. Gyorsan él, mert hitvallása szerint az élet hamar elillan. Általában délben eszik, méghozzá három percen keresztül: “Ha megszabadulhatnék az evés kényszerétől, ezzel kezdeném!” - mondja. Leginkább a halat és a popcornt kedveli. Ami az italokat illeti: korábban az sem volt ritka, hogy napi 30 kávéval és red bullal próbálja magát ébren tartani, manapság viszont már beéri a teával és a zero kólával.

Harmincadik születésnapján nyilallt belé a felismerés: “Már nem vagyok csodagyerek!” Rájött, méltóképp kell búcsúztatnia ezeket az éveket. Így hát kibérelt egy kastélyt Angliában, majd egy hotelt Párizsban. Felszállt az Orient Expressre Velence felé, majd ott a Danieli luxushotel tetőteraszán rendezett jelmezbált, ahol hajnalig mulatott.

Musknak egyébként is lételeme a bulizás. Számára dögunalom volt Palo Alto, a Szilícium-völgy, ahol a legtöbb informatikus zseni lakik. Los Angeles-ben megtalálta a helyét: egy időben még Johnny Depp exével, Amber Heard-del is volt egy kisebb afférja, de szigorúan csak a pár válása után.

Musk nappalijában olyan relikviákat találunk, mint Edison lemezjátszója, a titokzatos Enigma kódgép és egy rövidhullámú rádió az I. Világháború idejéből. A garázsában a Teslák mellett ott áll az 1908-ból származó Ford T Modell egy példánya is. Esténként szeret kikapcsolni: legszívesebben olyan rajzfilmsorozatokat néz, mint a Simpsons, a South Park vagy a Rick és Morty.

Miért képes Musk mindenre - a lassúságon kívül? Miért van örökké dugó a sztrádán, ahol a gondolatai száguldoznak? A válasz az élni akarás. 29 évesen ugyanis majdnem meghalt, méghozzá maláriában.

A betegség legveszélyesebb formáját egy afrikai útja során szedte össze. 10 napig feküdt az intenzíven, ami alatt több mint 20 kilót fogyott. Felépüléséhez fél éves rehabilitációra volt szükség. Egy kis szúnyog majdnem megölte a nagy Musk-ot - de szerencsére csak majdnem.

40. születésnapjára beöltözős bulit rendezett, ahol egy szamuráj jelmezét öltötte magára. Egy profi szumóssal is ölre ment: “Közel 170 kilót nyomott, de adrenalinból felemeltem! Még most is fáj a hátam” - mesélte később. Elmondható tehát, hogy a normális élet az átlagembereknek való - Musk azonban a csillagoknál nem adja alább.

Érdekli, hogy alakult a zseni gyerekkora, és miben működik másképp az agya, mint a többi embernek? Olvassa el sorozatunk korábbi részeit is.Tesla cikksorozatunk összes része:
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-mitosz-1.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-gyerekkor-2.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-agya-3.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-buli-4.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-spacex-5.resz
https://www.elektromos-hibrid-autok.hu/elektromos-autok/elon-musk-tesla-6.resz

Kapcsolódó cikkek

Elektromos autók, nőknek: a prémium liga

Elektromos autók nőknek - Prémium liga 2.0

Prémium elektromos autók nőknek, avagy, amikor az üzletasszony zöld autót vásárol.

Chevy Bolt EV, amikor kis egyterű villanyautót dobsz piacra ott, ahol a suv és a kisteherautó a menő

Chevrolet Bolt EV – Az elérhető árú villanyautó születése

A Chevy Bolt EV háttere, pl. milyen rokoni szálak fűzik az Opel Merivához.