Öt kaszinó-újítás, amelyből nem lett sikersztori

A kaszinójátékosoknak volt idejük és szerencséjük megtapasztalni, hogy hányféle új kaszinójáték-innováció áll már rendelkezésre.
Öt kaszinó-újítás, amelyből nem lett sikersztori

A nyerőgépekben és kártyajátékokban bővelkedő oldalakon biztonságban játszhatunk, melynek kiváló példája az kaszinó online. A szolgáltatók különböző speciális funkciókat indítottak el, lehetővé téve az otthoni játékot anélkül, hogy egyedül éreznénk magunkat. Mégsem mondhatjuk el, hogy egytől egyig mind megérné a pénzét.

Ebben a cikkünkben Sultés Szilvia szakértő járja körbe, miért bukott meg néhány ilyen „újítás”. A kaszinófejlesztők ezeket a funkciókat arra próbálták használták, hogy a karantén kevésbé legyen sivár, de végül „nem sikerült megütni velük a főnyereményt”. Szilvia profilját itt tekintheti meg.

“720 Ways to Win”

A kaszinófejlesztők azt gondolták, hogy ha a 7x7 nyerőgép felkelti a játékosok figyelmét, akkor a “720 Ways to Win” majd szárnyalni fog.

A 7x7 nyerőgépekre érkező nem várt gyenge reakció mellett a „720 Ways to Win” is nagyot veszített az innovációs porondon. A nyerőgépek rajongói hamar rájöttek, hogy ezen játékok esetén sincs jobb esély a győzelemre, mint a „243 Ways to Win” esetében.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy nem egyszerű feladat olyan 7x7 nyerőgépet találni, mely remek mobilbarát grafikával büszkélkedhet. S noha ez a kudarc nem a legrosszabb ezen a listán, de azért mindenképp nagy csalódás.

Virtuális valóság kaszinók

A virtuális valóságnak - röviden VR-nek - köszönhetően évtizedek óta javul a játéktechnológia. 2015-ben az online kaszinóipar első ízben próbálta meg beépíteni a VR-t fejlesztéseibe. Azóta olyan neves szolgáltatók, mint a Slotsmillion és a Netent törekednek arra, hogy úgy érezzük, mintha valóban egy kaszinóban lennénk.

Óriási a várakozás, hogy a VR kaszinók szintje végre átütő legyen, de még nem jött el a nap. Ez persze nem jelenti, hogy soha nem fognak igazán berobbanni. Még messze nem zárhatjuk ki a virtuális valóság kaszinókat a kaszinó-innovációs játékból.

Napjainkban olyan esetekről hallani, hogy például a fülhallgató kényelmetlen a viselője számára. Néhány játékos utazási betegség-szerű hatásokat tapasztalt a VR-fejhallgatók használatakor.

Webkamera póker

Az online póker a bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend. Mind az alkalmi, mind a profi játékosok nap mint nap hódolhatnak szenvedélyüknek az online pókert használva. Az egyetlen dolog, ami hiányzik az online pókerből, az az a képesség, hogy figyelemmel kísérjük ellenfeleinket, mikor „blöffölnek”.

Még ha nagyon vágyik is erre, ne pazarolja az idejét webkamerás pókerre. Ez a kaszinójáték-innováció akkor indult volna be igazán, ha a játékosok veszik a fáradtságot, és bekapcsolják webkamerájukat. Sajnos a részvétel hiánya egyenetlen esélyekhez és általánosságban a webkamera póker nagy bukásához vezetett.

Duplikált Póker

Néhányan a duplicate pókert „régi motorosnak” nevezhetik, hiszen évtizedek óta létezik. Az 1990-es évekből származó kaszinó-újítás a szerencse faktor kiiktatásával ad a klasszikus játéknak némi csavart. Minden játékos ugyanazt a leosztást kapja, a helyzetétől függően, egyszerre több asztal részvételével. Az így játszott játék biztosítja, hogy az ügyesség legyen a játékosi mérce.

El lehet képzelni, hogy ez az újítás sosem kapott szárnyra. A játékosok ragaszkodtak kedvenc online játékaikhoz. A duplikált póker bedobta a lapot, akárcsak egy rossz kezű játékos.

Élő dealeres nyerőgép

Ez a kaszinójáték-innováció elég rövid életű volt. A Live Dealer Slots lehetővé teszi, hogy olyan játékokat játszhasson, mint a póker, a blackjack és a rulett, élő osztóval. Ráadásként hozzáadva azt a luxust, hogy a többi játékossal és az osztóval beszélgethessen.

Az élő osztós nyerőgépek magukban foglalják a dealer által pörgetett kereket is - jellemzően nem tárcsákat pörgetnek. Lehet, hogy ez az ötlet nagyszerű koncepciónak tűnt, de a valóságban a játékosok többsége ezzel egyáltalán nem értett egyet. Többet fizetni ugyanazért a szolgáltatásért nem ígért semmi jót a játékosoknak.

Konklúzió

Bár a szándék minden esetben jó volt, az eredmények azt mutatják, hogy nem sikerült meggyőzni a játékosokat a részvételről. Bár az extra funkciók és újítások első blikkre remek ötletnek tűnhetnek, gyakran többe kerülnek, ami visszaveti az érdeklődést. Mielőtt csatlakozna a következő ígéretes innovációhoz, feltétlenül ellenőrizze az értékeléseket a csalódás elkerülése érdekében.

Forrás: Sajtóközlemény, 2018. október 3.

Kapcsolódó cikkek