Honda Jazz, Jazz Crosstar - Csak hibrid hajtással!

A teljesen új Honda Jazz Európában csak hibrid hajtással kapható. A tervezők, a Forma-1-ben kipróbált technológiát vetettek be.
Honda Jazz, Jazz Crosstar - Csak hibrid hajtással!

Talán az új Jazz megjelenése az első alkalom, hogy a Honda igazán kihasználta, hogy újra a F1-ben szerepel. Szerencsére nem csak a fotók elkészítése és a sajtóközlemények megírása miatt bukkant fel a Forma-1.

A F1-ben szerzett tapasztalatokat alkalmazták a hibrid rendszer kifinomult vezérlésénél és a villanymotorok tervezésénél is. Ezért az új Jazz-be épített motorok könnyebbek, és kisebb helyet foglalnak el. Így a lítium-ion akkumulátorral és a vezérléssel együtt egyszerűbb volt ”eldugni” őket az autóban. Fontos információ: a motorokat a Honda házon belül fejlesztette, nem csak egyszerűen megvásárolta egy külsős beszállítótót, mint ahogy azt sokan teszik. Ráadásul a villanymotorok maximális fordulatszáma 13300! A kifejlesztett technikát nem csak itt fogják alkalmazni, mert 2022-ig, még öt új hibrid Honda kapja meg.

A Honda két villanymotort alkalmazott az e:HEV elnevezéssel illetett rendszerben, ahol az egyik motor csak a generátor szerepét látja el. A meghajtó villanymotor 109 lóerőt és 253 Nm-t tud, ehhez járul hozzá az 1498 köbcentis, 98 lóerőt és a 131 Nm-t produkáló négyhengeres. A kettőjük ereje 175 km/órás végsebességet és 9,4 mp-es százra gyorsulást biztosít. Ami izgalmassá teszi a kiskocsi vezetését, az a folyamatosan jelenlévő nagy nyomaték.

Hogy a hibrid technika jól működjön, a motorhoz kapcsoltak egy kis helyen elférő fokozat-nélküli sebességváltót (eCVT), amelyet elláttak előre programozott fokozatokkal. A rendkívül kompaktra tervezett rendszernek három működési módja van, amelyek között észrevétlenül vált a vezérlés, de persze a vezető által is kiválasztható a kívánt hajtásmód.

Amikor csak a benzin motor működik (Engine Drive), akkor a motor közvetlenül hajtja a Jazz első kerekeit. Hibrid üzemmódban (Hybrid Drive), a belső égésű motor direkt hajtja a generátort, így termel áramot a rendszer, ez az energia jut el a meghajtó villanymotorba és az akkumulátorba. Tisztán elektromos üzemben (Electric Drive) a belsőégésű motor áll, és az akkuban lévő áramot használja az autó.

Városban az elektromos és a hibrid mód között váltogat észrevétlenül a rendszer, így elviekben elérhető a WLTP szabvány szerint beígért 4,5 literes fogyasztás. A fékezéskor, gázelvételkor keletkező energiát pedig felhasználják, mert közben tölt a rendszer. Autópálya tempónál és országúton a motort működtetik, de erős gyorsításkor besegít a villanymotor is.

Az e:HEV rendszer hardver része a jelek szerint nagyon rendben van, és valószínű, hogy a programozása is jól működik. A tisztán elektromos hajtású Honda-e itt kapcsolódik a hibrid Jazz-hez és annak a szabadidő-autó változatához, a Crosstarhoz.

Ugyanis nem csak a 9 colos központi kijelzőn futó új menürendszert vették át, hanem az autóhoz tartozó alkalmazásokat is (My Honda+).

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Mitsubisi Outlander PHEV, a tölthető hibridek királya

Mitsubishi Outlander PHEV teszt - Kísért a múlt!

Az Mitsubishi Outlander PHEV elődje is igen jó autó volt. Egy kis előző életi tanulmány.

Használt hibridet vennél? Ezekre figyelj oda!

Így vásárolj használt hibridet

Mi az, amit mindenképp érdemes ellenőrizned rajta?

Ha trendi akar lenni a nő, akkor milyen hibridet válasszon?

Hibrid autók nőknek - Zölden és trendin

Hibrid autók nőknek, zölden és trendin.