Így vásárolj használt hibridet

Megérheti használt hibridet vásárolni, de érdemes egy pillantást vetni az elektromos hajtóműre is
Használt hibridet vennél? Ezekre figyelj oda!

A használtautó-portálok adatai alapján növekvő érdeklődés mutatkozik a hibridizált személyautók iránt. De mire kell ügyelnünk, ha ilyen jármű vásárlására adjuk a fejünket? A hagyományos meghajtású személyautókkal ellentétben a hibrideknél nem csak a belsőégésű motort, hanem az elektromos hajtóművet is érdemes szemügyre venni.

Az alapos vizsgálatot megéri szakemberre hagyni. Az érdeklődők azonban lefolytathatnak néhány tesztet, így például a rekuperációét: egy tesztvezetés során megmutatkozik, hogy az akkumulátor fékezéskor utántölt-e. Ez többek közt a megjelenített elektromos tartományból látható. Az út során érdemes odafigyelni az e-motor és a belsőégésű motor zökkenőmentes együttműködésére is.

Alacsony sebesség és fokozatos gyorsulás mellett a hibridek többnyire elektromos árammal haladnak. Ahogy nagyobb nyomást helyezünk a gázpedálra, a belsőégésű motor veszi át az irányítást. Ennek a folyamatnak simán, harmonikusan kell zajlania.

Egy Plug-in-Hybridnél teljes terhelés mellett ajánlott ellenőrizni, hogy jelentősen módosul-e a gyártó által megadott tartomány. Ennek érdekében kiterjedt tesztvezetést érdemes végrehajtani, különféle vezetési profilokkal. Ugyancsak tanácsos egy pillantást vetni az elektromos alkatrészek garanciaidejére is.

Ezen felül természetesen ugyanazok a tippek érvényesek, mint a hagyományos meghajtású járművek esetében. Fontos, hogy az autó ápolt benyomást keltsen és a szervízkönyv teljes legyen. Ezen felül tekintsük meg a forgalmi engedély első és második részét, és nem hiányozhat a műszaki sem.Kapcsolódó cikkek

Kia Ceed SW lágy-hibrid teszt

Kia Ceed SW lágy-hibrid - Az egész pályás letámadás anatómiája

A Kia lágy-hibridként kínálja a dízel motorját. Jó ötlet? .

Toyota Camry hibrid, avagy hogyan hódítsuk meg Európát

Toyota Camry Hybrid teszt - Amerika kapitány

Az Egyesült Államok legkelendőbb személyautójának a tesztje