MG elektromos autók - Benedict Cumberbatch mikor jön Magyarországra?

Viszonylag kicsi az esélye, hogy az MG indiai reklám arca, a márka népszerűsítése miatt hazánkba látogasson. Az MG, zömmel elektromos autókkal és tölthető hibriddel próbálja meghódítani a világot. Nézzük a kínálatot!
MG elektromos autók - Benedict Cumberbatch mikor jön Magyarországra?

A MG márka kalandos történetéről, s hogy miként került kínai tulajdonba és hogyan futottak fel az értékesítései, arról itt olvashat.

A Sherlock Holmes-t is eljátszó angol színész, 2019-ben írt alá az MG-hez. A szerződése arról szól, hogy a hatalmas fejlődése előtt álló indiai autópiacon reklámozza a márkát. A nyolcszögletű jelvényes autógyár, néhány éve komoly terjeszkedésbe kezdett. Ez annyit jelent, hogy már nem csak Kínában, a távol-keleten és az Egyesült Királyságban, hanem a jó öreg Európában is árulják az autóikat. Az öreg kontinensen az első nagyobb lépést, a németországi nyitás jelentette.

Az MG választéka nem túl acélos, és nem veszi fel a versenyt a tömeggyártók kínálatával. Azért ügyesen lett összeállítva, mert a ma divatos szabadidő-autók képezik a választék nagy részét. Most csak néhány zöldebb típust ismertetünk a felhozatalból.

Az MG HS PHEV 29995 fontos árról indul, a hajtásról a General Motors-tól származó, 1,5 literes, három hengeres turbómotor gondoskodik.

Az elektromos hajtás fő eleme a 16,6 kWh-ás akkumulátor és a 122 lóerős villanymotor. A rendszerteljesítmény a tekintélyes 258 lóerő, az elektromos hatótáv pedig 51 kilométer. Az áram tárolót, 7 kW-os töltővel, három óra alatt lehet feltölteni. A Nissan Qashqai méretű szabadidő-autó a videók és képek alapján elég jónak tűnik, nem érződik róla a Ladákra és Daciára jellemző rendkívüli egyszerűség és spórolás a felhasznált anyagokon.

Az elektromos vonal belépő szintű modellje az MG5 EV, amelynek 24495 font az induló ára. Az elektromos autó hatótávolsága 342 kilométer, amely városi környezetben – a visszatermelés következtében – 444 kilométerre növekszik. Az akkuja 52,9 kWh-ás, a hajtásról pedig 156 lóerős villanymotor gondoskodik, az átlagfogyasztása 17,5 kWh/100 km. Ez egész jó érték, hasonlóan a hatótávhoz, ami a valóságban kb. a harmadával lehet kisebb.

Az 4544 milliméteres kombinak tetőig pakolva 578 literes a csomagtere, amely 1456 literre bővíthető. A Ford Focus méretű MG5 EV-t eredetileg nem villanyautónak készítették, mert az akkukat az autó alján helyezték el.

Az MG ZS EV-ben 44,5 kWh-ás akku található, amely városban –elviekben – 372 kilométeres hatótávra képes, normál üzemben pedig 261-re. Ez a gyakorlatban 200 körüli távot jelenthet, városban a 280 km körüli érték a reális. Mivel 25495 font az induló ára (kb. 10 millió Ft), ez itthon az állami és egy kereskedői kedvezménnyel egész jó vétel lehetne.

A VW Golf méretosztályában induló MG ZS 4310 mm hosszú, 1809 mm széles és 1620 mm magas. A 448 literes csomagtartójú modell töltőnyílása, az autó orrán található.

Benedek Attila

Fotó: MG

Kapcsolódó cikkek

BMW i3

Bemutatjuk a szénszálas karosszériájú BMW i3-at!

A BMW 2013 óta gyártja az i3-at, a különleges elektromos autóját

A BMW i3 hatótávjai

BMW i3 - Akku változatok és hatótávok

A BMW i3 generációinak az akkumulátorai és az autók hatótávjai