Jó ötlet elektromos autót használtan venni?

Magyarországon kétségtelenül óriási népszerűségnek örvendenek a használt autók, azok közül is jobbára azok, amik meglehetősen idősek – bár persze nem ez a sikerük kulcsa.
Jó ötlet elektromos autót használtan venni?

Az autók átlagos életkora évről évre emelkedik, amiben annak lehet jelentősége, hogy a külföldről hazánkba érkező korábbi presztízsautók nyugdíjazásukra válnak megfizethetővé a hazai vásárlóknak. Ezzel párhuzamosan világszerte egyre nagyobb jelentőséget nyer a karbonsemlegesség kérdése, az autók szén-dioxid-kibocsátása központi témává vált, és a néhány éven belüli változás elérése lépéseket sürgetett. Éppen ezért az autógyártók is alkalmazkodni kényszerültek, a belső-égésű motoroknak leáldozott. Amíg ez a folyamat zajlott, az elektromos autók első generációi megjelentek a használt autók piacán, elérhető válva a vékonyabb pénztárcájú közönség számára is. Akármilyen autó vásárlásáról van szó, a www.carvertical.com/hu oldalán ellenőrizni kell az alvázszám segítségével a kocsi történetét, a kárelőzményeket, hogy szerepel-e az autó körözési listán, rendőrségi nyilvántartásban. Az elektromos autók esetében viszont a kilométeróra visszatekerésének nem lesz akkora jelentősége, hiszen nem ez lesz a legfontosabb szempont a vásárlásnál.

Az elektromos autók hamarosan a piac uraivá válnak, így előbb vagy utóbb, aki vezetni akar, ilyen autó volánja mögött találja magát. Mivel ezek újonnan magasabb árfekvésűek, mint az azonos méretű és képességű hagyományos társaik, nem meglepő módon használtan is drágábbak. Azzal viszont érdemes számolni, hogy ilyen autóval egyéb szervizköltségeink nem lesznek olyan sűrűn, ahogy a hagyományos társaiknál, és bár az akkumulátor cseréje nem olcsó, de nem is szükséges olyan gyakran, amitől sokan tartanak, másrészt az egyéb ráköltések nélkül még így is bőven megéri. Összességében tehát használtan is jó vásár az elektromos autó, amiknek használt piacán pár éven belül nagy mozgás, illetve fellendülés válható, aminek köszönhetően talán a hazai utak öregecske benzinfalói is végleg nyugdíjba vonulhatnak.

Kapcsolódó cikkek