Hogyan cseréljünk gumiabroncsot

Az autógumik cseréjének számos módja van.
Hogyan cseréljünk gumiabroncsot

fEzek a technikák nagyrészt ugyanazok minden autó esetében, de egyesek könnyebbek, mint mások. Néhány alapvető lépés betartásával saját maga is kicserélheti a defektes kereket, és elkerülheti a szerelőhöz való fordulást. Mielőtt kereket cserélhetne, meg kell tanulnia, hogyan kell eltávolítani a keréktárcsák anyáit a kerékről.

Először is győződjön meg arról, hogy az autó biztonságos helyen van. Győződjön meg róla, hogy a kézifék be van húzva, és az autó parkolási üzemmódban van, vagy első fokozatban, ha kézi sebességváltója van. Az emelőt, a pótkereket és a kerékanyák fedelét tartsa a közelben. Kerékbilincset vagy egy nagy követ is használhat az autó kerekeinek rögzítésére, amíg kerékcserét végez.

Ha nincs tartalék gumiabroncs az autójában, akkor mindig kölcsönkérhet egyet egy barátjától, vagy bérelhet egyet egy szervizállomáson. Ezeket az eszközöket könnyű beszerezni, de mindenképpen gyakorolja őket. A pótkerék használata a legbiztonságosabb módja annak, hogy újra útra keljen. Választhat keskeny helytakarékos vagy teljes méretű pótkereket.

Először is le kell szerelnie a régi gumiabroncsot az autóról, és fel kell emelnie azt. Győződjön meg róla, hogy sík és biztonságos felületen áll, mielőtt felemelné az autót. Győződjön meg róla, hogy az autó kézifékje és a vészvillogó be van kapcsolva. Ha nem biztos benne, hogyan kell ezt megtenni, nézze meg a használati útmutatót. Az autógumiabroncsok cseréjéről szóló útmutatót is megtekintheti.

Az autógumi cseréje olyan fontos életre szóló készség, amelyet mindenkinek meg kell tanulnia. Nem nehéz, de elengedhetetlen, hogy tudja, hogyan kell használni a megfelelő szerszámokat, és hogyan kell azokat helyesen használni. Emellett fontos tudni, hogy hová megyünk - egy defekt a legrosszabbkor és a legkényelmetlenebb helyen történhet. Ha ki van szolgáltatva a természetnek, keressen egy biztonságos helyet a kerékcseréhez.

A kerékcsere alapvető készség az autótulajdonosok számára, ezért egy jó emelőbe és néhány más szerszámba való befektetéssel biztosíthatja, hogy biztonságban és magabiztosan végezze a munkát. Ez egy piszkos és kockázatos munka, ezért ne feledje, hogy legyen óvatos, és viseljen fényvisszaverő mellényt. A zseblámpa szintén fontos felszerelés. Ne feledje továbbá, hogy biztonságos helyre húzza az autóját, hogy ne kerüljön balesetbe.

A folyamat megkezdése előtt ellenőrizze, hogy a gumiabroncsok nem sérültek-e. Ha olyan éghajlaton közlekedik, ahol szélsőségesek az útviszonyok, és gumiabroncsai folyamatosan kátyúknak és ütéseknek vannak kitéve, balesetet kockáztathat. A gumiabroncsok sérülésének ellenőrzésének másik módja a jármű rezgéseinek megfigyelése menet közben. Ha bármilyen rezgést vagy zavart észlel, csökkentse a sebességet, és vezessen óvatosan. Ha ezt észleli, valószínűleg itt az ideje, hogy járművét elvigye egy gumiabroncs-kereskedőhöz.

Kapcsolódó cikkek

Teszteltük a Hyundai Kona Electricet

Hyundai Kona Electric teszt - Közlekedés a való világban

Valós körülmények között teszteltük a Hyundai Kona Electricet!

Nehéz gyerekkor - így nőtt fel Elon Musk

Nehéz gyerekkor - így nőtt fel Elon Musk

Senki sem hitte volna, hogy egy nap majd a Tesla alapítóját tiszteljük majd benne.