Volkswagen ID3 - A VW elektromos autó családjának első tagja

A 2016 őszén bemutatott ID tanulmányon alapuló, ”elérhető” áru elektromos autója végre megérkezett. Annyira örülni azért nem kell, 2020 nyarán vehetik át az első darabokat a tulajdonosok. Persze közben a konkurencia sem alszik.
Amit tudni kell az VW ID3-ról!

Egy ideje ”mindenki” a németek egész pályás letámadásáról beszél, de kb. 1-2 esztendő múlva, a számokat látva érdemes véleményt mondani az egész projektről. A huncutság ott található, hogy elsőnek a 30 ezer példányban le előlegezett 1st néven futó, közepes akkucsomaggal szerelt változatot dobták piacra, eurós áron. Ha ezeket legyártották, a Tesla módszere szerint működve, később kerül gyártásra a ”nép” verzió, ami a bűvösnek és lélektaninak számító 30 ezer eurós árhatáron fog mozogni.

Addig valószínűleg jó eladásokat csinál a VW, de vele egy időben lépett színre az új Opel Corsa e, 330 kilométeres hatótávval. Ezt a technikát kínálja az új Peugeot 208 is. Kb. ilyen áron vagy olcsóbban. Ezen felül a Renault direkt az elérhetőbb áru villanyautókra akar koncentrálni. Ez szerencsére viszi lefele az árakat és ki tudja mit lép például a Nissan a Leaf atyja. Szóval lesz tűzijáték a piacon és ez miatt nem annyira fix az ID3-nak előre oda adott teljes siker.

Az ID3 4262 milliméter hosszú, 1802 milliméter a szélessége, amihez 1552 milis magasság tartozik. Az itt részletesen ismertetett MEB padlólemezre épülő autó legnagyobb aduja a 2765 milliméteres tengelytáv. Ezt a Passat méretű tengelytávot és hátsó lábteret eredményező méret tetőzi, hogy az ID3 padlója teljesen sík, nincs kardán alagút. A csomagtér mérete 385 literes, az utastér anyagai elmaradnak más modellekétől, a formaterv pedig elég egyszerű.

Tíz colos táblagép került a műszerfal közepére, a fékpedálon a zene lejátszókról, magnőkről ismert jel található gumi csík formájában. A menetpedál pedig az indítás jelet kapta, ezek, az autó külső színei, a matricák és más apró formai megoldások előtt le a kalappal a tervezők előtt. És persze a VW vezetősége előtt is, hogy engedélyezték ezek a ”bohóságokat”.

A BMW i-nél elkezdődött vékony és nagy átmérőjű kerék mánia itt is tetten érhető, mert az extra listán 18, 19 és 20 colos gumik is elérhetők. Ami előrevetíti, hogy a takarékos villanymasina átgumizása nem lesz olcsó játék.

A vevők költésbe hajszolása itt is megmaradt, mert az ID3 megjelenésével egy időben, háromféle fali töltőt is piacra dobtak.

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Elektromos autó támogatás 2,5 millió forinttal

Elektromos autó támogatás - Váratlan fordulat!

Már 2,5 millió forint az elektromos autó támogatás, a taxisoknak még nagyobb kedvezmények is elérhetők!

Néhány jó tanács elektromos autó töltőkábelek és csatlakozók tárgyában.

Elektromos autó töltőkábelek és csatlakozók - Néhány jó tanács

Jó tanácsok elektromos autó töltőkábelek és csatlakozók tárgyában.